Gél lakk-Tartós, de egészséges is?

géllakk-tartós és egészséges
géllakk

A gél lakk tartós megoldás körömfestésre, de jár valamilyen egészségügyi kockázattal? Sok olyan rémhírt olvasunk, hogy a gél lakk alatt begombásodott a köröm,  elvékonyodik, károsodik a körmünk, a gél lakk káros anyag. Ennek jártunk utána, szakember bevonásával, hogy eloszlassuk a kételyeket!

A gél lakk a hagyományos körömlakk egyszerűségét és a műköröm zselé tartósságát egyesítő Uv-fényre megszilárduló hibrid anyag. Sokkal keményebb felület, mint egy körömlakk, ezáltal védi is a körmöket a külső hatásoktól, viszont sokkal rugalmasabb, mint a műköröm zselé, így a vékony, töredező körmökre nem kifejezetten ajánlott. Ilyen esetben célszerű a zselé rétegre felvinni a gél lakkot. A gél lakk a természetes körmünkön van, így a köröm meghosszabbításhoz nem tudjuk használni. A színek és minták variálhatósága kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szabhat határt a gél lakkos körmünknek!

Ha megfelelően viszi fel a szakember a gél lakkot, semmilyen veszélyforrást nem jelent. Gombásodás olyan esetben fordulhat elő, ha az anyag megsérül, és például víz jut a lakk alatti rétegbe. A sérült réteg kijavításával ez is könnyen orvosolható. A gél lakk acetonnal oldható, így vigyáznunk kell, hogy bizonyos tisztítószerek, zsíroldók használatánál inkább használjunk gumikesztyűt a lakkunk megóvása érdekében!

Szakemberek azt mondják, érdemes időnként néha pihentetni a körmöket, lereszeltetni, vagy speciális oldószerrel leoldatni a gél lakkot, hogy megerősödjön az időközben elvékonyodott köröm. Fontos, hogy ezt mindig szakember végezze, ne mi essünk neki otthon a reszelővel!

Összefoglalva tehát a gél lakk 3-4 hétre csodás körmökkel ajándékoz meg minket, ami normál életmód mellett nem pattog le, és semmivel sem több egészségügyi kockázatot jelent, mint egy hajfestés!

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó