Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha te sem kerttel, hanem csak egy balkonnal rendelkezel, de szeretnéd, ha szép környezet venne körül ugyanúgy, akkor adunk pár tippet arra, hogyan alakítsd át azt.

Egy jól kialakított balkonnak is ugyanúgy megvannak a funkciói, mint egy kertnek. Ha ügyes vagy, akár paradicsomot és uborkát is tudsz termelni a kialakított helyen.

Lakberendezés

Léteznek olyan balkonládák, melyeket ráültethetünk a korlátra és vannak már olyan kerti székek és asztalok, amelyek a falra ráhajthatók, ha épp nem használjuk őket. Egy erkélyen bátran lehet drapériákat használni, színes párnákat, napvitorlákból is számos színes darab van, így a vintage hangulattól egészen a bohóig bármit kialakíthatunk.

Növények

Növényültetési szempontból is jó választás a balkon, főleg, hogyha a nap is odasüt. Akár fűszernövényeket, akár egynyári virágokat, akár zöld dísznövényeket teszel az erkélyre, azok mindenképpen díszítik a környezetet.

Grillezés

Akár grillezésre is használhatjuk az erkélyt, ekkor viszont gondolnunk kell a szélirányon, illetve azon, hogy hova tesszük a sütéshez kapcsolódó dolgokat. Ehhez célszerű falra szerelhető polcokat választani, hiszen így mindennek meg lesz a helye a balkonon.