John Deacon, a Queen basszusgitárosa a zenekar legcsendesebb és legvisszahúzódóbb tagja volt, emiatt sokan nem is tudják, milyen komoly érdemei vannak a banda sikerében zenészként és dalszerzőként egyaránt. Freddie Mercury mindig is elismerte John tudását és tehetségét, egy interjúban pedig viccesen megjegyezte, hogy Deacon már-már aggasztó mértékben fejlődik.
 
"Az A Day At The Races albumunk A oldalának utolsó dalát, a You And I-t John Deacon írta. Nagyon jók a számai, sőt, minden alkalommal egyre jobbak lesznek. Már kezdek is aggódni egy kicsit emiatt. Sokan csendes típusnak tartják őt, ez azonban nem teljesen igaz. John tudja, hogy én egyébként is imádok beszélni, úgyhogy szívesen rám bízza az interjúkat, viszont ha valakinek sikerül nála megtörnie a jeget, onnantól egészen más a helyzet és be nem áll a szája."
 
Mercury 1991-es halála nagyon megviselte Deacon-t, aki nemcsak egy zenésztársat veszített el, hanem egy jó barátot is. Ezután ugyan még néhány különleges alkalommal színpadra állt a többiekkel, 1997-ben azonban végleg felhagyott a zenéléssel és hosszú évek óta a nyilvánosságtól teljesen visszavonultan él.