Kiállítás a szomódi művházban

kiállítás

A járványhelyzetet követően július közepén a szomódi művelődési ház is megnyithatta végre kapuit, amelyet egy nagyszerű kiállítás megnyitásával kötöttek egybe. A művelődési ház fontos szerepet tölt be a közösség életében, hiszen nyugdíjas találkozóknak, báloknak, különféle szakköröknek, zenekari próbáknak nyújt otthont.

Az idei első kiállításon javarészt a Szomódi Íriszkert Általános Iskola tanulóinak alkotásai láthatóak, de érkeztek kiállítók többek között Dunaszentmiklósról és Bajról is. A kiállítást Cellár József polgármester nyitotta meg, aki gratulált minden kiállítónak és beszédében hangsúlyozta, hogy öröm, hogy végre sikerült kiszabadulni a vírus markából és lehetőség van ilyen programok megszervezésére is.

– Azért is örülök ennek a kiállításnak, hiszen tudjuk, hogy egy nagyon rohanó és anyagias világban élünk, ahol a kultúrát egyre jobban kiszorítja a tömegtermelés, illetve minden ami a fogyasztói társadalomra épül. Azt gondolom, hogy ez egy kis szeretet, kultúra csomag itt a művelődési házban, amely igenis szembe tud menni a konvenciókkal – fejtette ki a településvezető.

A helyiek rengeteget segítettek, hogy a kiállításra egy szépen berendezett előtérben fogadhassák a megnyitásra ellátogatóak. Sokan is érkeztek a megnyitóra, hogy megcsodálják a fiatal tehetségek műveit, akik az alkotási módszerek széles repertoárját sorakoztatták fel az idei első szomódi kiállításon. Akadtak akik ecsettel, ceruzával varázsoltak, de a kosárfonás, agyagozás, horgolás és varrás technikáját is szemügyre vehették a vendégek. Kezdetben úgy volt, hogy a legjobb alkotások díjakban részesülnek, de annyi csodás remekmű érkezett, hogy végül minden kis művészt megajándékozott az önkormányzat egy kis ajándékcsomaggal.

Járfásné Nemes Szilvia a művelődési ház nemrégiben kinevezett vezetője elmondta, hogy már korábban is tervezett hasonló jellegű programot, hogy a helyiek és a környékbeliek munkáiból szervez kiállítást azonban azt sajnos a koronavírus keresztülhúzta. Az intézmény újranyitása azonban tökéletes apropó volt arra, hogy egy vidám, lelkesítő kiállítást szervezzen. A kiállítás szeptember 20-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Forrás: kemma.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó