Pénzes Anikó: A Jóisten, a vakcina, meg a szex … (Vélemény)

Napjaink közbeszédét egyértelműen meghatározza a koronavírus és a vakcina. A legfontosabb kérdés, hogy ki szeretné beoltatni magát és ki nem. Ebben szerkesztőségünkben is megoszlanak a vélemények. Ezek közül megosztunk önökkel többet is, a konklúziót pedig önökre, olvasókra bízzuk. Természetesen várjuk az önök hozzászólásait is Facebook oldalunkon, amelyek közül a legjobbakat pro és kontra szemlézni fogjuk és megjelenik oldalunkon is, hiszen hiszünk benne, hogy a párbeszéd és az építő jellegű, kulturált vita mindennél fontosabb. Éppen ezért, ahogy mi is itt a szerkesztőségben elfogadjuk, hogy nem ugyanúgy látjuk a dolgokat, önöket is kérjük, a hozzászólásoknál is vegyék ezt figyelembe!

A Jóisten, a vakcina, meg a szex …

Hogy miért ez a három?

Mert soha nem kérdezem meg senkitől csak úgy, hogy hisz e a Jóistenben, hogy kivel bújik ágyba és hogy beadatja-e a vakcinát.

Sokan felháborodhatnak, hogy ezeket a dolgokat, hogy lehet leírni és egy lapon említeni. Hát úgy, hogy mindegyiket tiszteletben tartom és azt gondolom ez az alapja az egész oltáskérdésnek.

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miben hisz. Én például a Jóistenben. De meggyőzni éppúgy nem tudnék senkit, hogy létezik, mint arról sem, hogy a vakcina jó vagy rossz.

Nincs kézzel fogható bizonyítékom arra, hogy a pokol létezik e és azt sem tudom bizonyítani Önöknek, hogy a vakcina megóvja e az egészségünket vagy káros lesz 15 év múlva. Mindenki hitrendszere, az eddig megélt tapasztalatai és az orvostudományba, valamint a hírekbe vetett bizalma dönti el, hogy beadatja-e avagy sem.

És ezzel meg is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy miért indítottuk el ezt a blogsorozatot.

A médiába vetett bizalom. Úgy érezzük, sőt ezt bizonyítani is tudjuk, hogy akkor vagyunk hitelesek, ha nem hallgatunk el semmit. Forrong az egész világ és hol titokban, hol szitkozódva teszi mindezt.

Élen szeretnénk járni egymás tiszteletben tartásával, jó mintát szeretnénk mutatni azoknak, akik a pokolba kívánják a másikat, csak mert mást gondol. Legyen az pro és kontra.

Megértően kell viszonyulni embertársunkhoz, ha félelmében beadatja vagy félelmében pont nem.

És egy újabb pontot szeretnék ezzel kiemelni. Méghozzá azt, hogy jómagam egyet kívánok mindenkinek, döntsön bárhogy, de ne félelemből tegye. Döntsön, mert a lelke attól nyugodt az embernek, akkor tud kreatív gondolatokat kicsiholni önmagából. Bizonytalanságunk ne máson csattanjon.

Így kérem szépen Önöket, álljanak mellénk vakcina kérdésben.

Ugyanis nem azt kérjük Önöktől, hogy abban döntsenek, hogy beadatják e vagy sem, hanem abban döntsenek, hogy tiszteljük e egymást annyira, hogy elfogadjuk a másik döntését.

Személyes szavazatom: nem. Ha valakit érdekel döntésem háttere, szívesen megosztom vele.

Holdingvezető