Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Újra tágyalóasztalhoz ültek az Audi Hungaria és a szakszervezet képviselői

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Audi Hungaria és az Audi Hungária Független Szakszervezet tárgyalódelegációi a folytatták a szakszervezet által átnyújtott bérkövetelés közös szakmai elemzését. A felek tovább vizsgálták a követelt bérfejlesztés gazdasági hatásait.

Egyebek mellett napirenden volt a jubileumi bónusz rendszere, az 50 és 55 év feletti munkavállalókat megillető szabadságkeretből, a saját rendelkezésű napokra vonatkozó szabályozás, a teamgyűlések kérdésköre és az elszámolási időszakban megkeletkezett negatív órák kezelése munkaviszony megszűnése esetén.
 
A bértárgyalások 2023. február 2-án kezdődtek meg. A munkaadói és munkavállalói képviselet közötti, jelenleg érvényes bérmegállapodás 2023. március 31-ig hatályos, így a feleknek lehetősége van a fenti témákat érdemben megtárgyalni, közölte az Audi Hungaria.
 
Mint írják, a cél az, hogy a jelenleg zajló bértárgyalások során a vállalat jövőképességét erősítő és egyben a munkatársak éves jövedelmének versenyképességét megőrző megállapodást érjenek el.