Alprosys Kreatív Fizikaverseny- Bemutatkozik a PÁGISZ csapata!

Hónapok óta fizika lázban égünk, és pont ilyen izgalommal állunk a döntő előtt is. Ma is megismerkedhetünk egy újabb csapattal, a Págisz csapatával.

A feladatok kitalálásánál is az egyik legfőbb szempont a kreativitás volt. Minden feladatot megfűszereztünk egy kis plusz dologgal, nem a száraz számadatok, képletek világában kell elmerülni a csapatoknak, hanem a fizika élménydús, érdekes részében.

A háromtagú szakmai zsűri között van az ötletgazda, az Alprosys ügyvezető igazgatója, Bera Attila, aki maga is mérnök ember, tehát szakmai szemmel is nézi az egész versenyt, valamint a céget is képviseli. A versenyt hagyományteremtő jelleggel találta ki, a fő gondolat, hogy megismertesse a fizika játékos, kreatív oldalát is, valamint nem titkolt célja, hogy a későbbi utánpótlást is megalapozza az iskolákkal, illetve a szakmai gyakorlati programot tágítsa más iskolák felé is.

A fizikaverseny döntőjében lesz egy olyan rész is, amelyet kifejezetten az Alprosys Kft. mérnökei találtak ki, ők alkottak meg és tevékenyen részt is vettek a folyamatban. A döntőben minden csapat kap maga mellé egy Alprosys–os mentort, aki együtt dolgozik a csapattal, segíti mindenben, fordulhatnak hozzá a kérdéseikkel a csapattagok.

Addig is, amíg a döntőre készülünk, ismerjük meg a mai csapatot, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája AVadak  csapatát!

Nekik is gratulálunk a frappáns feladat megoldásokhoz és jó munkát a hétvégére!

Págisz a Vadak

Tartsanak velünk hétfőn is, hiszen november 11-én élőben közvetítünk az Alprosys Kreatív Fizikaverseny döntőjéről!

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó