Alprosys Kreatív Fizikaverseny- Bemutatkozik a Révai csapata!

Négy csapattal találkozhatunk a hétfői megmérettetésen. Ma is megismerkedhetünk közülük egy újabbal, a Révai csapatával.

A feladatok kitalálásánál is az egyik legfőbb szempont a kreativitás volt. Minden feladatot megfűszereztünk egy kis plusz dologgal, nem a száraz számadatok, képletek világában kell elmerülni a csapatoknak, hanem a fizika élménydús, érdekes részében.

A háromtagú szakmai zsűri között helyet foglal a Széchenyi István Egyetem képviseletében Dr. habil. Horváth András egyetemi docens, a fizika tudomány kandidátusa. Fő tevékenységi köre a kutatási csoportban való részvétel, szimulációs program tervezése és fejlesztése: saját 3D áramlástani kód, szívócsatorna optimalizálása saját fejlesztésű automatizált, integrált optimalizálóval, nagyfeszültségű árammegszakító modellezés

A verseny névadója, az Alprosys kiemelten fontosnak tartja az egyetemmel való együttműködést, az utánpótlás képzést egyetemi keretek között is, így egyértelmű volt, hogy az eddigi jó kapcsolatot tovább mélyítik ennek a vetélkedőnek a keretein belül is. A zsűri szakmai színvonala tehát a három fő: Bera Attila-Alprosys, Dr. habil. Horváth András SZE és Härtlein Károly,BME  közreműködésével valóban magas szintre helyezte a mércét.

Addig is, amíg a döntőre készülünk, ismerjük meg a mai csapatot, a Révai Gimnázium Sittes Elektrotesák  csapatát!

Nekik is gratulálunk a frappáns feladat megoldásokhoz!

Révai Sittes elektrotesák

Tartsanak velünk hétfőn délelőttől is, hiszen november 11-én élőben közvetítünk az Alprosys Kreatív Fizikaverseny döntőjéről!

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó