Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Új „szerepben” a kolumbiai művész…

A kolumbiai énekes/színész, Maluma (1994) múlt […]

Jövő héten már napi e-matricát is vásárolhatunk

Motorra kedvezményes áron lehet majd megvenni az új […]

Kamion és személyautó ütközött az M3-ason

Baleset történt az M3-as autópályán, […]

Szent Elmo tüze újra felragyogott az éjjel

Ismét az Időkép győrújbaráti kamerája kapta […]

Oxygen Media Híradó 2024.03.28.

Szerdán indul a leendő elsősök regisztrációja a […]

Szívbe markoló történetek a MOST FESZT-en

Egy humoros, ugyanakkor szívbe markoló történet a […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

20 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X