Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Oxygen Media Híradó 2025.07.01.

Mutatjuk a mai műsort és annak témáit: Tizennyolc […]

Vonzzák a bűnözőket az üres lakások

Folyamatos posztolás a nyaralásról, megtelt […]

Új helyen a Győri Audi ETO hivatalos boltja

Július 8-tól új helyen, az Audi Aréna Győrben […]

Dunakiliti híd: újra indulhat az építkezés

Újabb lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, […]

Összehangolt akció a turistákért

Győr, és Mosonmagyaróvár térségében a […]

Nem indul nemzetközi kupában a Győr női kosárlabdacsapata

Kihagyja a következő nemzetközi szezont a SERCO UNI Győr női […]

Vasúti váróteremben kapták el a szatírt

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

13.1 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X