Édes karácsony

Még időben vagyunk, hogy ne öntsön el bennünket a teljes pánik, ha az előttünk álló ünnepi készülődésre gondolunk. Nem kell más, mint pár jó recept, beszerezni a hozzávalókat és még a nagyi is dicsérni fogja a szerzeményeket. Ajánlunk két fantasztikus receptet, amivel tuti befutók leszünk, az egymást érő vendégségek tengerében.

Az a legfontosabb, hogy a karácsonyi sütés-főzés közben ne idegeskedjünk, használjuk ezt az időt is a feltöltődésre, egy különleges aromaterápiának is felfoghatjuk, hiszen az illatok kavalkádja mindenképp melegséggel tölti el szívünket (kivéve, ha elégetjük a sütit, az nem annyira aromaterápiás jellegű :-))

Hagyományos receptek következnek újszerű köntösben Nagy Eszter Kreatív Séf receptgyűjteményéből! Mindenkinek kellemes készülődést, és boldog sütést kívánunk!

Karácsonyi pohárkrém

Imádok főzni. Aki ismer, tudja, hogy szinte minden energiámat kísérletezésbe, ételek tökéletesítésébe fektetem. Ennek gyakran sajnos a desszertek látják kárát. No, ne gondolja senki, hogy nem szeretem az édességeket, sőt… De úgy vallom, azokat inkább csinálják a nálamnál jobban hozzáértők. Természetesen szoktam én is desszerteket készíteni, de amennyire lehet, próbálom őket úgy leegyszerűsíteni, hogy ez ne menjen az élvezeti érték rovására.

Íme egy könnyen elkészíthető, igazán karácsonyi pohárkrém:

100 g zabkeksz

50 g törökmogyoró

300 g fekete csokoládé

300 g habtejszín

1 ek rumaroma

fél kk őrölt kardamom

1 rúd vanília

A tejszínt a vanília kikapart magjaival, a kardamommal és a rumaromával felforraljuk, majd a tűzről levéve beletörjük a csokoládét és addig keverjük, míg az utolsó darabka is el nem olvad és teljesen homogén nem lesz. Ekkor félretesszük és hűlni hagyjuk. A zebkekszet összetörjük és 4 egyenlő részre osztva valamilyen koktélos-pohár aljába szórjuk. A kihűlt csokoládét óvatosan a kekszre öntjük és vágott, pirított törökmogyoróval díszítjük.

pannacotta pohárkrém

Már gondoltunk a szilveszterre is, így most egy különleges szilveszteri receptet is megosztunk Önökkel!

Szilveszteri vendégváró

Úgy vélem, nincs ember, aki ne szeretné a lágy panna cottát. Kétlem azonban, hogy bárki is merészelt volna készíteni hasonlót. Pedig ha kipróbálják, garantálom, hogy sikerük lesz vele.

600 ml habtejszín

200 ml tej

6 db lapzselatin

2 ek ecetes torma

1 gerezd fokhagyma

100 g szeletelt bacon vagy császárszalonna

néhány szem csemegeuborka

 

A lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk, majd a tejjel, tejszínnel, a tormával, sóval és a zúzott fokhagymával felfőzzük. Mikor a lapok elolvadtak az egészet lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk. A szoba hőmérsékletű folyadékot leszűrjük és poharakba töltjük, majd dermedésig hűtőbe tesszük. A szalonna szeleteket serpenyőben ropogósra sütjük majd kicsit összetördeljük. A csemegeuborkából gyufaszálakat ill. karikákat vágunk és a kész panna cottánkat a ropogós bacon darabokkal és a formás uborkákkal díszítjük.

Jó sütést kívánunk mindenkinek!

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó