Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Igazi zenei csemegével jelentkezett Jimmy Page, aki egy eddig kiadatlan instrumentális demót töltött fel a YouTube-csatornájára, egész pontosan azt a dalvázlatot, amelyből később a The Rain Song lett.

 
"Először úgy terveztem, hogy a Houses Of The Holy egy elektromos gitárszólamokkal teli intróval indul, ami aztán átcsap a The Seasons-be, avagy későbbi címén a The Rain Song-ba, amelyben egy akusztikus gitáros-billentyűs felvezetés után csendül fel az első énekhang. A The Seasons végül egyfajta emlékeztető lett önmagam számára, hogy ne felejtsem el, milyen dallammeneteket találtam ki.
 
Egy este aztán rendesen ráfeküdtem otthon az intróra, amely végül egy teljes értékű dallá formálódott, és ez lett a The Song Remains The Same. Az akkori próbáink Puddletown-ban voltak, aztán előbb az Olympic-ben stúdióztunk George Chkiantz-cel, majd Sir Mick Jagger vidéki házában, a Stargroves-ban és a Headley Grange-ben folytattuk a munkát a Rolling Stones felszerelésével. Ami a The Song Remains The Same-et illeti, végül egy 12 húros Fenderrel játszottam fel, ugyanazzal, amit a Beck's Bolero-ban is használtam, de a jó öreg Les Paul Number 1-om is hallható benne hagyományos hangolással. A The Rain Song felvétele ellenben kifejezetten szokatlanul hangolt akusztikus- és elektromos gitárral készült, a koncerteken pedig komoly erőpróbát jelentett egy ikernyakú gitárral előadni."