Október utolsó éjszakája, vagyis halloween egyre népszerűbb ünnep Magyarországon is. Egy vérbeli halloween buliból pedig a hangulathoz illő halloween sütik sem hiányozhatnak. A következő, félelmetesen jó receptekkel garantált a siker – próbáljátok ki őket!
Szörnyecskés pohárdesszert:
• 1 tasak vaníliás pudingpor
• 5dl tej
• 10dkg cukor
• 20dkg porcukor
• 12dkg Mascarpone
• 25dkg túró
• 5dkg tejföl
• 1tasak vaníliás cukor
• 20dkg sárgabaracklekvár
• A díszítéshez:
• 8db fehér pillecukor
• csokoládés dekor toll
• 16db dekor cukor szem
A pudingporból, a tejből és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a mascarponét.
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
4 desszertes pohár aljában szétosztjuk a pudingos krémet, rákanalazzuk a túrókrémet, majd elosztjuk a tetejükön a baracklekvárt is.
A pillecukorra ráragasztjuk a szemeket dekor tollal, illetve rajzoljunk a szörnyeknek dekor tollal szájat is. A szörnyeket a pohárdesszertek tetejére ültetjük.
Pókhálós muffin
• A tésztához:
• 10dkg törökmogyoró
• 20dkg vaj vagy margarin
• 15dkg cukor
• 2db tojás
• 13dkg liszt
• 0.5tasak sütőpor
• 2dkg kakaópor
• 0.8dl tej
•
• A krémhez:
• 15dkg Mascarpone
• 1ek porcukor
• 1tasak vaníliás cukor
• csokoládés dekor toll
A tésztához a mogyoró felét finomra őröljük, a többit durvára vágjuk.
A puha, felkockázott vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a kakaóport, az őrölt mogyorót és hozzáadjuk a tojásos elegyhez. Simára keverjük a tejjel, és beleforgatjuk a durvára aprított mogyorót is.
Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd vékonyan megkenjük a krémmel a muffinok tetejét. Hűtőbe tesszük 15 percre, majd a dekor tollal pókhálókat rajzoljunk a muffinok tetejére.
Sütőtökös amerikai palacsinta
Hozzávalók:
20dkg sütőtök
20dkg liszt
2ek cukor
1ek vaníliás cukor
2tk sütőpor
0.5tk őrölt fahéj
1csip só
1db tojás
2.5dl tej
olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
1. A felkockázott tököt (héj és magok nélkül) eloszlatjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben, és a 200 fokra (légkeveréssel 180 fokra) előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre.
2. A puhára sült tököt botmixerrel pépesítjük vagy krumplinyomón áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
3. A tálba szórt lisztet elvegyítjük a cukrokkal, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojást és a tököt, majd folyamatos keverés közben belecsorgatjuk a tejet, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
4. A tésztamasszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a szokásosnál kisebb és vastagabb palacsintákat sütünk. Tetszés szerint juharsziruppal és almapürével tálaljuk.