Irány Barcelona – szakmai gyakorlatra készülnek a Mórások

Irány Barcelona - szakmai gyakorlatra készülnek a Mórások

Diákjaink írták rovatunk következő részében egy izgalmasnak ígérkező szakmai gyakorlatról hoztunk beszámolót. A Mórások november 10-től három héten át Barcelonából jelentkeznek majd. 

Erasmus+ Barcelona

Iskolánk azon szerencsés intézmények közé tartozik, melyek diákjai lehetőséget kapnak az Erasmus+ programban való részvételre. Ennek keretében két kísérőtanárral közösen 20 diák vehet részt egy háromhetes szakmai gyakorlaton, melynek helyszíne a spanyolországi Barcelona. Itt a szakmai tudásuk elmélyítése mellett a diákok megismerkedhetnek egy nyugat-európai ország munkamoráljával és egy külföldi munkahelyi környezettel.

A 21. század munkaerőpiaci igényeit megfigyelve arra a következtetésre juthatunk, hogy nélkülözhetetlen az a feltétel, hogy egy intézmény úgy engedje el diákját az iskola falai közül, hogy rendelkezik olyan szintű nyelvtudással, amely eleget tesz a munkaerőpiac elvárásainak. Ebben nyújt segítséget ez a külföldi program a mórás diákoknak. A háromhetes szakmai gyakorlat az idegennyelvi kompetenciát is fejleszti.

Arra is lehetőséget ad,hogy ne csak szakemberként, hanem külföldi  munkavállalóként is helyt tudjunk majd állni.  Intézményünk mindkét képzéséről kaptak diákjaink lehetőséget ebben a remek, magas színvonalú programban .

Feladatokkal bíztak meg bennünket, melyek közül az egyik legfontosabb az volt, hogy megismerkedjünk a fogadó országgal. Prezentációkat készítettünk, melyeket nyugodt, családias légkörben mutattunk be kedvenc kiadványszerkesztő szaktermünkben. Tanulóink több oldalról közelítették meg a helyi időjárást, a népszokásokat, a sportkultúrát és az összes olyan témát, amely elengedhetetlen egy idegen országban való tájékozódáshoz.

Mindenki színvonalas prezentációval és részletesen kidolgozott beszéddel nyerte el a leendő munkatársak figyelmét és bizalmát, mivel a közösen elkészített prezentációk az információk átadásán kívűl azt a célt is szolgálták, hogy a csoport tagjai is közelebbi viszonyba kerüljenek egymással.

Nagy lelkesedéssel várjuk a barcelonai három hetet, amelytől sok–sok élményt  és tapasztalatot remélünk.

Molnár Milán

12.B

Hírszerkesztő