Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kóstoltad már a boglári Bundi sós kürtősét? Nem? Akkor itt az ideje, hiszen ez lett az idei „Év Strandétele”.

A legjobb bisztró étel a zamárdiTiki Beach Malacfül salátája, a vegán különdíjat pedig az aligai Tarow Borsófőzi DimSumja nyerte.  

A Balatoni Kör által idén nyolcadik alkalommal meghirdetett Év strandétele verseny főújdonsága idén az volt, hogy külön díjazták a bisztró és a büfé kategória legjobbját. A tíz döntős helyen végig kóstolták a nevezett strandételeket és ennek alapján született az eredmény. 


 

„A balatoni strandgasztronómia minden eddiginél kreatívabb strandételekkel rukkolt elő, ami azt is jelzi, hogy a balatoni Beach Food műfaj egyre kiforrottabbnak tekinthető. A büfék mellett egyre több strandbisztró nyílik a Balatonnál és évről évre magasabbra teszik a lécet”

– fogalmazott Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája a sajtónak.  

Fő cél a strandkínálat megújítása

Ez volt az alap, amiért elindult a megmérettetés. Az egészségtelen, nehezen emészthetőételek által dominált strandkínálat megújítása, egészségesebb ételek népszerűsítése a hosszú távú feladat. 
fotó: Balatoni Kör Facebook oldala