Kezdőlap Győr - Közélet Széchenyi Egyetem

Stratégiai együttműködésre lépett a Széchenyi István Egyetem és a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Együttműködési megállapodást kötött a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal a győri Széchenyi István Egyetem, valamint fenntartója, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány. A partnerség lehetővé teszi a felsőfokú graduális és posztgraduális képzés, valamint a kutatás, az innováció és a technológiai fejlesztés tovább erősítését, nemzetközileg is jelentős eredmények elérését.

 

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány július 26-án, Kaposváron kötött stratégiai együttműködést, amelyet dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, prof. dr. Palkovics László, az alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Inczeffy István, a kórház főigazgatója látott el kézjegyével.

Az eseményen elhangzott, hogy a 177 éves Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház hetven szakterületet működtet. Megyei szinten Kaposváron alakították ki hazánkban másodikként a Sürgősségi Betegellátó Centrumot, 2004-ben. Az intézményben új, országos és nemzetközi szintű szakmákat indítottak a kardiológia, a hemodinamika, a neurointervenció, a neurológiai ellátás speciális területein, emellett egységes onkológiai betegútszervező-rendszert alakítottak ki. Az onkológiai ellátás harmadik progresszivitási szintjét a 2014-ben telepített PET/CT és a mai napig Magyarországon egyedüliként itt működő PET/MR berendezés biztosítja saját izotóp-előállítással.

A partnerséget erősíti, hogy a Széchenyi-egyetem a győri Egészségtechnológiai Campus létrehozásával olyan egészségipari oktatási-kutatási-innovációs ökoszisztéma és szolgáltatói környezet megteremtését tűzte ki célul, amely együttműködő partnerei szakmai támogatásával ösztönözni kívánja az egészségipari, technológiaorientált vállalatok együttműködését és közös egészségtechnológiai fejlesztések megvalósítását.