Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Aneszteziológiai és műtéti szakasszisztensi képzést indít a Széchenyi István Egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem, valamint a fenntartásában működő Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Technikum – együttműködve a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal – perioperatív szakasszisztens képzést indít aneszteziológiai és műtéti szakasszisztens szakiránnyal. Jelentkezni november 24-ig lehet.

 

„A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház a régió vezető kórháza, és szinte minden területünket érinti az anesztézia, valamint a műtéti szakma. Az aneszteziológiai és műtéti szakasszisztens képzés elindítására azért volt nagy szükségünk, mert színvonalas működésünkhöz kiemelten fontos a megfelelő számú szakember biztosítása” – fogalmazott Csordás Adrienn, az intézmény ápolási igazgatója. Hozzátette, azok az ápolók, akik vállalják a képzést, illetve a műtéti, aneszteziológiai szakasszisztensi tevékenységet, olyan területre kerülhetnek, ahol nagyon hatékonyan, gyorsan és a legmodernebb eszközökkel felvértezve tudnak segíteni a betegeken.

„A műtő egy egészen más világ, merőben különbözik a betegellátó osztályoktól. Az ápoló területeken az egészségügyi dolgozó több betegért felel, ezzel szemben a műtőben egyszerre egy betegre koncentrálunk, méghozzá csapatban. Jól felszerelt műtőben, jól képzelt teammel dolgozhatnak együtt asszisztenseink, nem beszélve arról a sikerélményről, amit egy megmentett élet, az elvégzett sikeres műtét ad” – világította meg ezen hivatások szépségeit az ápolási igazgató.

Mint mondta, munkatársaikat nemcsak biztatják arra, hogy szerezzenek perioperatív szakirányú képesítést, hanem több eszközzel támogatják is őket ebben. A képzést díjmentesen végezhetik el, ahogy a gyakorlati területet is biztosítja a kórház. Az ápoló a képzés idejére, illetve amíg ügyeletet nem vállal kompenzációs díjban is részesül. Kiemelte, a kórház és a Széchenyi István Egyetem között hosszú ideje szoros a kapcsolat, s az együttműködés a betegellátás magasabb színvonalú ellátását szolgálja. Ez a partnerség az egészségügyi szakember-utánpótlás terén is roppant fontos.

Az ápoló, illetve diplomás ápoló végzettséggel rendelkező szakembereknek meghirdetett kilenc hónapos képzés elméleti része online és jelenléti oktatással, várhatóan hétvégén, míg a gyakorlati rész szakképzési munkaszerződéssel a győri kórházban zajlik majd. A képzés várhatóan decemberben indul, és államilag elismert szakmai vizsgával zárul, amely szakmai végzettséget igazoló oklevél megszerzését biztosítja. A jelentkezési határidő november 24.; jelentkezni lehet és további információk szerezhetők az egyetem honlapján.