Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Vége a sztrájknak – az Opera soron következő produkciói az eredeti évadterv szerint szerepelnek a műsoron

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megállapodás született az operaházi sztrájk felfüggesztéséről.

A Magyar Állami Operaház vezetése és az intézmény dolgozóit képviselő szakszervezetek elnökei vasárnap megállapodtak a sztrájk felfüggesztésében – közölte a dalszínház az MTI-vel.

Vissza a normális kerékvágásba

A vasárnapi Don Giovanni-előadás és Máté-passió hangverseny már zenekari és énekkari részvétellel valósul meg, és az Opera soron következő produkciói is az eredeti évadterv szerint szerepelnek a műsoron – hangsúlyozzák a közleményben.
A közlemény szerint azokat, akik a bizonytalanságból adódóan nem indultak el korábban, az előadás közben is beengedik a Don Giovanni-produkcióra.

Növekednek az alapbérek

Az Opera munkatársai számára az idei év második felében két részletben összesen 30 százalék alapbéremelést biztosít, továbbá április és szeptember hónapban nettó 140-140 ezer forint cafeteriaemelést juttat. A felsorolt plusz jövedelmek beépülnek az eddigi járandóságokba.
Hozzátették, a kollektív szerződés megfogalmazása az egyenként kitárgyalt, a tárakkal egyeztetett dokumentumok alapján még zajlik, és a felek elkötelezettek abban, hogy legkésőbb április 30-ig lezárják a kollektív szerződést és aláírják a sztrájkot végleg lezáró megállapodást.

A közleményben köszönetet mondanak a nézők és a dolgozók kitartásáért és türelméért.